Zebra Kardeşler Masalı

 


Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde çok iyi anlaşan iki zebra varmış. Aynı ormanda çok yakın evlerde yaşarlarmış. Birisinin adı Zero diğerinin adı ise Taso muş. Zero, Taso’ya göre daha hareketli daha dikkatsizmiş. Taso her gün arkadaşını uyarır daha dikkatli olmasını istermiş.

Günlerden bir gün Taso evde çok sıkılmış ve ormanda ki şelaleye gitmek istemiş. Bunun için annesinden izin almış ve arkadaşı Zero’yu da çağırmak için evden çıkmış. Arkadaşının evine gelmiş “Zero, benimle şelaleye gelir misin? Evde çok sıkıldım, biraz oyun oynayalım” demiş. Zero da annesinden izin almış ve arkadaşı ile birlikte şelaleye gitmek için dışarı çıkmışlar. İki zebranın annesi de onlara “Dikkatli olmaları gerektiğini, şelaleye çok yaklaşmamalarını söylemiş” İki zebra da annelerine “Tamam anneciğim” demiş. Zero ve Taso kısa bir yürüyüşün sonunda şelaleye varmışlar. Suyun kenarında oyunlar oynamış, piknik yapmışlar. Zero bir süre sonra sıkılmış ve suya girmek istemiş. Tabi ki de Taso arkadaşını vazgeçirmeye çalışmış ama Zero arkadaşını dinlememiş ve şelalede yüzmeye başlamış. Taso gözünü arkadaşından hiç ayırmamış ve sudan çıkması için ikna etmeye çalışmış. Zero ise arkadaşını dinlemeden yüzmeye devam etmiş. Şelalenin bir yerinde su çok derinmiş ve Zero bilmeden o tarafa doğru gitmiş, yorulmuş ve ayaklarını yere basmak istemiş. Fakat bir türlü ayakları yere değmeyince çırpınmaya başlamış. Taso arkadaşını çırpınırken görmüş ve hemen suya girmiş, Zero’yu kolundan tuttuğu gibi çekmeye başlamış ve sonunda ikisi de sudan çıkmış.

Zero çok korktuğu için ağlamış arkadaşına sürekli teşekkür etmiş. Taso “Sana bu fikrin doğru olmadığını söylemiştim Zero, annelerimiz de şelaleye yaklaşmamızı söylemişti. Lütfen bir daha daha dikkatli ol ve annelerimizin sözünden çıkma” demiş. Zero “Haklısın arkadaşım bir daha böyle bir hata yapmayacağım söz veriyorum. Hadi artık eve gidelim” demiş ve iki arkadaş eve gitmiş. O günden sonra Zero daha dikkatli olmuş ve annesinin sözünden hiç çıkmamış.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tembel Karınca Hikayesi

Tavşan ve Mendil Masalı